Mijn sprookjesboekje “Het geheim van de Somaplant” is bijna af.

Je kunt het binnenkort als PDF kopen voor 7 Euro. Hier kun je het al bestellen.

 Voorwoord

Schrijversproces.

Ze was er ineens: de heks met de gentechappel. Ik was verbaasd en zei tegen haar: ”Ga weg, ik heb je niet verzonnen”.

Ze wist van geen wijken en klampte zich vast aan mijn woorden die ik al had geschreven. Ik pakte mijn opschrijfboekje vast en schudde dat heen en weer.

Toen viel ze op het linoleum en de appel rolde onder de keukentafel waaraan ik zat. Gelukkig verdween ze weer in het niets waar ze ook vandaan was gekomen. Misschien had ik haar in het volgende sprookje nodig, maar nu nog niet.

Als je schrijft of schildert en je laat het gebeuren, dan schrijft het verhaal zichzelf en het schilderij schildert zichzelf. Je kunt het proces ook transcenderen noemen. Volgens Marten Toonder speelt het onderbewuste (Jung) een rol en kun je in bewondering naar dat proces kijken.

Miep Bos, 12-03-2021.

Titlepagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *