Lieve Snoesje, we missen je.

Ook al is het al een poos geleden dat je niet meer bij ons bent, toch wil ik nog enkele woorden aan je wijden.

Snoesje uit het Sidhadorp foto Miep Bos
Snoesje uit het Sidhadorp

Was er een lievere poes dan Snoesje? Ik denk het niet. Alhoewel het Sidhadorp bevolkt wordt door aardige mensen zijn er nog andere lieve wezens die in dit bijzondere dorp rondlopen. En wel de huisdieren! Maar één van de allervriendelijkste wezens in het Sidhadorp was tot nu toe toch wel Snoesje, een kleine zwart-witte poes met een zwarte staart met aan het uiteinde daarvan een wit puntje. Zij woonde in de Donaustraat. Als ze je aan zag komen lopen en ze zat op een dak dan sprong ze pardoes op het geel gekleurde afdak van het huis van haar baas, sprong daarna omlaag, kwam terecht op het dak van de schuur en vervolgens op de klep van de vuilnisbak en maakte tenslotte een zachte landing op de straatstenen. Onmiddellijk werden er kopjes gegeven zodra ze naar je toe was gelopen. Zo’n vriendelijke sociale poes! Daarna kon je dag niet meer stuk. De laatste tijd kwam ze niet meer naar je toe. Ze bleef onder de overkapping een beetje voor zich uitstaren. Wat was er met haar aan de hand? Wel, ze bleek erg ziek te zijn geworden en op een dag was ze er niet meer. Wat een verlies! We zullen je erg missen lieve Snoesje, rust zacht.  

Miep Bos 1 juli 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *