Nieuwste sprookje is klaar en naar de drukker!

Mijn Engelse sprookje “Het mysterie van de Hemelse Harp” is nu naar de drukker. Het is schitterend vertaald door Pieter Verhoef, die ook deel 2 heeft vertaald. Komende week is dat klaar en je kunt die dan ook bestellen. Omdat hij wat dikker is dan de vorige boekjes is de prijs wat hoger. Nl.  € 13,50. exclusief verzendkosten. Je kunt het boekje die in de Engelse taal is vertaald nu al reserveren. Via mijn e-mail adres.

Newest fairy-tale is ready and will be printed.

My newest English fairy-tale “The Mystery Of The Heavenly Harp” will be printed. It was translated in a beautiful way by Mr. Pieter Verhoef who also has translated part 2. Next week the first books will arrive. It is a little bigger so the price will be  € 13,50 without the costs of delivering. You can tell me whether you want to reserve a book in advance via my e-mail address.

Deelname aan “The Painting of the Year”.

Ik doe met 2 inzendingen mee met deze wedstrijd.

Between October 1st and November 30th the audience can vote for his/her favorite painting(s). During these months the website attracts more than 150.000 unique visits by art lovers per month.

In this way, the public determines the winner of the Audience Award.

Everyone can only vote for the same painting once. However, it is possible to vote for several paintings. Unfair play is not allowed and will have consequences.

For more information about voting, see the Conditions of Participation.

Click here to vote (starting from October 1st).

Tweede Engelse uitgave.

Mijn eerder verschenen Pdf. “Hoe sneeuwpoppen sneeuwmensen werden” uit 2020 is vertaald in het Engels en ik verwacht een zending boeken van de drukker over een week.

De titel is “How Snowmen Became Snow People“.

ISBN/EAN 9789081263894.

De prijs is € 12,50 exclusief verzending en verpakkingskosten en via deze e-mail te bestellen.

English

Second publication of a fairy-tale of mine into English.

From my Dutch fairy-tale “Hoe sneeuwpoppen sneeuwmensen werden” (Pdf.) is a translation ready and can be ordered. The title is: “How Snowmen Became Snow People“.

ISBN/EAN 9789081263894

.The price is € 12,50 (exlusive postage and package costs). You can order it here.

Mijn nieuwe sprookje met als titel: “Het Mysterie van de Hemelse Harp.”

Nu ik twee sprookjes in het Engels heb uitgegeven volgt er nog een derde sprookje, dat nu klaar is. De Engelse titel is “The Mystery Of The Heavenly Harp” en weer aflevering van de Saartje Braafhart-reeks. Ik hoop dat het boekje nog dit jaar klaar is. Dit is afhankelijk van hoe snel het vertaald zal worden.

17-10-20. Het boekje is in record tempo vertaald en ligt nu bij de drukker!

Volgende week verwacht ik een aantal boekjes die allemaal al gereserveerd zijn. De prijs is € 13,50 (exclusief verpakkings-verzendkosten, het heeft meer bladzijden dan de vorige twee boekjes). Je kunt al een exemplaar reserveren via miep(a)miepbos.nl

Een klein verhaal over hoe ik dit boek heb gemaakt.

Het verhaal schreef ik in eerste instantie in het Nederlands op boodschappenbriefjes aan de keukentafel. Daarna is de tekst nog enige keren veranderd. Het boekje heeft me veel hoofdbrekens gekost. Het verhaal werd zo ingewikkeld dat het eerst niet klopte. Ik kon er niet van slapen! Gelukkig ben ik goed uit die puzzel gekomen en is het fantastisch vertaald door mijn neef die leraar Engels was op een middelbare school.

Het gaat over het meisje Saartje, dat met haar oma in een huisje woont op het terrein van Kasteel Druivenweelde omdat haar oma als kokkin in het kasteel werkt. Op een ijskoude dag dat er een vreselijke sneeuwstorm woedt komt er een vreemde man op bezoek in het kasteel. Een rare uitvinder die een paar kamers wil huren… Nadat Zwart Oor, de kasteelkat, is verdwenen gaat Saartje op onderzoek uit. Geholpen door alle vrienden komt alles toch nog goed. Het is deel 7 van De Saartje Braafhart-reeks. Vertaald in het Engels. Alle figuren uit het boekje zitten hier aan tafel behalve Ridder Florian. Ik maakte de laatste afbeelding het eerste. Een feestmaal met een enorme taart, een grote stapel pannenkoeken heerlijk fruit en zalig sap uit de omgeving van het kasteel. 

Drie versies van het feestmaal. Ik koos de afbeelding met de potloodlijnen.

Eerdere Engelse uitgaven zijn; The Wedding of Susy Braveheart And White Hair The Dwarf en How Snowmen became Snow people. Ze zijn te bestellen voor € 12,50 per stuk exclusief portokosten. Hier te bestellen. De Snowmen hebben een levertijd van een week.

Het huisje van Oma Rietje.

Mijn Engelse boekje is vandaag aangekomen. My English book came today.

De proefdruk van Susy Braveheart is vandaag aangekomen! Trots! Ik heb opdracht gegeven voor een aantal exemplaren en nu weet ik de exacte prijs. Het zal € 12,50 gaan kosten, exclusief verzendkosten. Wil je al een boekje bestellen, e-mail me dan. Ze zullen over een week klaar zijn.

English

Today I did receive two copies of my English book “The Wedding Of Susy Braveheart and White Hair The Dwarf” from the printer. Very proud! I have ordered several books now, which you can buy in a week or so. If you live outside of Holland e-mail me. The book itself will cost € 12,50 (without shipping costs). Do you already want to order this book please send me an e-mail.

Mijn Engelse boekje ” The Wedding of Susy Braveheart And White Hair The Dwarf” is naar de drukker.

My little English book (A5) The Wedding of Susy Braveheart And White Hair The Dwarf” will be printed and we will see the result next Wednesday!

Het is zo ver, dit boekje heeft veel zweetdruppeltjes gekost maar nu weten we volgende week hoe het boekje er uit gaat zien. Deze keer heb ik het niet via de HEMA laten drukken (het zijn eigenlijk fotoalbums) maar ik heb geleerd met Publisher te werken. Eerst was het nog moeilijk ook zelf het omslag te maken, maar met een beetje hulp van iemand die goed in rekenen is, is dat ook gelukt! Volgende week woensdag zien we het resultaat van een proefdruk. Spannend!

Kleurboeken zijn te koop.

Over het kleurboek: Hoe zagen die dagen eruit toen er nog veel sneeuw viel? En we dicht bij de kachel zaten om ons te warmen? Deze sneeuwpoppen wilden dat ook. In deel 2 van de Saartje Braafhart-reeks wordt uitgelegd hoe zij sneeuwmensen werden. Deze kleurplaten komen uit dat boekje (verkrijgbaar als Pdf.) Steeds meer volwassenen gaan kleuren. Vergeet even je zorgen en ga lekker samen met je kinderen aan de gang! Daar knapt een mens van op!

Wil je een exemplaar, e-mail me dan. Het boek kost € 5 (alleen via internet) en de handelingskosten en porto zijn € 4 als ik het in Nederland moet opsturen. Woon je in het Sidhadorp dan kom ik het zelf brengen.

Deze vrijdag komen mijn kleurboeken!

Of je nu 5 jaar bent of 30, mijn kleurboek is er voor alle leeftijden! Het is geïnspireerd op mijn boek “Hoe sneeuwpoppen sneeuwmensen werden”. (Verkrijgbaar als Pdf.) Het kleurboek heb ik op vrijdag a.s. in voorraad. En het kost € 5. Binnen Nederland met verzend- en handelingskosten € 9. In het Sidhadorp kom ik het zelf bij je brengen.

Heb je belangstelling, stuur dan een email.