De nieuwste kerstkaart

Eind vorig jaar heb ik belooft de kerstkaart te laten zien die ik aan het maken was. Hij is intussen natuurlijk verstuurd en dan zal ik hem nu toch laten zien.

Kerstkaart Miep Bos 2018

Cartoon over onderwerp dat na aan mijn hart ligt: het milieu

Alarm! Chemtrails! Hüh? What? Cartoon van Miep Bos 2019

Net heb ik mijn cartoon afgemaakt die over chemtrails (ook wel geoengineering genoemd) gaan. Als je niet weet wat die zijn ga dan naar mijn pagina waar het uitgelegd wordt. Ik heb in de loop van de tijd ook veel chemtrails via foto´s vastgelegd. Vaak werd ik uitgescholden als ik een tweet hier aan wijdde. Maar nu gaat een officiële instantie er in 2020 over buigen in Zwitserland en ontkent het fenomeen niet.

Fragment: “Untested technologies to manage solar radiation – essentially, dim the sun –  pose the biggest concerns. Ideas include releasing aerosol particles from airplanes to reflect sunlight away (mimicking the effects of volcanic eruptions) and spraying seawater drops into clouds to make them more reflective.” Bron: Climat Home News
door Sara Stefanini. Switzerland puts geoengineering governance on UN environment agenda. Published on 26/02/2019, 6:00 am.

Het dempen van de zon. Foto Miep Bos. 2018

Bonnen die de gemeente Lelystad gebruikt, worden gemaakt met het giftige BPA?

Vandaag ging ik iets ophalen bij de gemeente Lelystad. Daar hebben ze zuilen met een apparaat waar een bon uitkomt als je daarom hebt gevraagd na een paar gegevens ingevoerd te hebben, die gemaakt is van thermisch papier, giftig dus? Vooral voor de medewerkers die hier mee werken of met de kassabonnen, die hier ook van gemaakt zijn, zou dit geen goede zaak zijn.  Een aantal supermarkten echter gebruiken het niet meer. Ze gebruiken “BPA-vrije bonnen”. Maar volgens anderen zijn alle bonnen die van thermisch papier zijn gemaakt giftig. Als het BPA vervangen is, is het mogelijk vervangen door een nog giftiger hormoonverstoorder. Er wordt daarom aangeraden een matrixprinter aan te schaffen.  Die bonnen, die daarmee uitgeprint worden, zijn niet giftig en zijn na 10 jaar bovendien nog steeds goed leesbaar. Zie de hele video hieronder voor uitleg.

We lezen:

“In tegenstelling tot wat jarenlang werd gedacht, kan Bisfenol A ook in lage dosis al schadelijk zijn. Het zou hartziekten, kanker, diabetes kunnen veroorzaken en het zenuwstelsel kunnen beïnvloeden. Vooral zwangere vrouwen en kinderen zouden voorzichtig moeten zijn met de inname van BPA”. Bron en MEER.

Hendrick lost op (58a): BPA – van kassabon naar onvruchtbaarheid

Gepubliceerd op 6 jul. 2017

BPA, bisfenol A, is een hormoonverstoorder waar we dagelijks mee in contact komen. Het zit in verpakking, bepaalde plastics en thermisch papier. Deze aflevering rekent af met het misleidende ‘BPA-free’ en laat zien hoe je besmetting kunt verminderen en compenseren.
 

BPA, bisfenol A, is een hormoonverstoorder waar we dagelijks mee in contact komen. Het zit in verpakking, bepaalde plastics en thermisch papier. Deze aflevering rekent af met het misleidende ‘BPA-free’ en laat zien hoe je besmetting kunt verminderen en compenseren.

Links (van de YouTube site van Hendrick):

EU recognises bisphenol A as an endocrine disruptor: https://www.euractiv.com/section/endo…
“Bisphenol A was initially developed as a synthetic estrogen, like DES”: http://www.sciencedirect.com/science/…
Bisphenol-A causes 100x more harm than previously imagined: http://www.greenmedinfo.com/blog/rese…
Corporations replace BPA with more DNA-damaging bisphenols: http://www.greenmedinfo.com/blog/corp…
EPA: Bisphenol-A alternatives in thermal paper (incl. toxicologische & chemische informatie): https://www.epa.gov/sites/production/…
ECHA: Safer alternatives for bisphenol A: https://echa.europa.eu/regulations/su…
BPA weakens tooth enamel: http://www.greenmedinfo.com/article/e…
BPA filling makes your kid moody and aggressive: https://www.sciencenews.org/blog/scie…
BPA may cause heart problems in women: https://www.sciencedaily.com/releases…
BPA linked to breast tumor growth: https://www.sciencedaily.com/releases…
BPA linked to metabolic syndrome: https://www.sciencedaily.com/releases…
Paper money is contaminated with BPA (10x more than house dust): https://www.sciencedaily.com/releases…
Men’s Health: This compound can give you boobs: http://www.menshealth.com/health/the-…
RIVM informatie over bisfenol A: http://www.rivm.nl/Onderwerpen/B/Bisf…
Dental composite (white fillings): https://en.wikipedia.org/wiki/Dental_…

Article on preventing hormone disruption: http://main.poliquingroup.com/Article…

List of (potential) endocrine disruptors (EU):
http://eng.mst.dk/topics/chemicals/en…

http://www.bisphenol-a.org: Industriepropaganda.

Lieve Snoesje, we missen je.

Ook al is het al een poos geleden dat je niet meer bij ons bent, toch wil ik nog enkele woorden aan je wijden.

Snoesje uit het Sidhadorp foto Miep Bos
Snoesje uit het Sidhadorp

Was er een lievere poes dan Snoesje? Ik denk het niet. Alhoewel het Sidhadorp bevolkt wordt door aardige mensen zijn er nog andere lieve wezens die in dit bijzondere dorp rondlopen. En wel de huisdieren! Maar één van de allervriendelijkste wezens in het Sidhadorp was tot nu toe toch wel Snoesje, een kleine zwart-witte poes met een zwarte staart met aan het uiteinde daarvan een wit puntje. Zij woonde in de Donaustraat. Als ze je aan zag komen lopen en ze zat op een dak dan sprong ze pardoes op het geel gekleurde afdak van het huis van haar baas, sprong daarna omlaag, kwam terecht op het dak van de schuur en vervolgens op de klep van de vuilnisbak en maakte tenslotte een zachte landing op de straatstenen. Onmiddellijk werden er kopjes gegeven zodra ze naar je toe was gelopen. Zo’n vriendelijke sociale poes! Daarna kon je dag niet meer stuk. De laatste tijd kwam ze niet meer naar je toe. Ze bleef onder de overkapping een beetje voor zich uitstaren. Wat was er met haar aan de hand? Wel, ze bleek erg ziek te zijn geworden en op een dag was ze er niet meer. Wat een verlies! We zullen je erg missen lieve Snoesje, rust zacht.  

Miep Bos 1 juli 2018.

Ben bezig aan nieuwe kerstkaart

Het is weer hoog tijd om een kerstkaart te maken. En daar ben ik dus nu mee begonnen. Het wordt er weer een met sneeuwmensen, de schets is al af. Meer verklap ik nog niet. Hier één van een vorig jaar.

Kerstkaart Sneeuwmensen bij de kachel na de Kerstmaaltijd door Miep Bos 2010
Kerstkaart Sneeuwmensen bij de kachel na de Kerstmaaltijd, 2010

Mooie lucht en hoge bomen

Vanmorgen was er een prachtige lucht (maar wat zit daar in) maar helaas waren er daarna weer strepen in de lucht. Niet mooi!

Mooie rode lucht in Lelystad foto Miep Bos 2018
Mooie rode lucht in Lelystad

Hoge bomen

Vandaag werden twee hoge bomen gesnoeid, een esdoorn van ca. 8 meter hoog en een perenboom (iets minder hoog). Ze werden te groot  voor onze gewone stadstuin. Ze waren zo groot dat de boomverzorgers er in moesten klimmen met touwen en met andere veiligheidsmiddelen.

Bomenridder Anne foto Miep Bos
Bomenridder Anne.

De peer heeft altijd prachtige peren voortgebracht, maar werd te hoog.

Bomenridders Vincent foto Miep Bos
Bomenridder Vincent

Hij lijkt afgestompt maar het komt weer goed met de esdoorn.

Bomenridders Anne en Vincent foto Miep BosBomenridders Anne en Vincent, dit zijn de twee boomverzorgers die de klus geklaard hebben!