Miep Bos, expositie Talmahof, persbericht en media.

 
foto miep bos
 
buttonStart
buttonAotobio
buttonExpositie
Miep in de media
buttonGalerie1
buttonGalerie2
buttonGalerie3
buttonGalerie4
buttonGalerie5
buttonKunstLinks
buttonLinks

 

Mijn andere websites:

gentechvrij

KunstKring Lelystad

Wolmanzouten

email:
miep@miepbos.nl

PERSBERICHT

 

Schilderijen kleuren de muren in verpleeghuis Talmahof.

Kunstenares en columniste Miep Bos uit Lelystad, exposeert in het verpleeghuis Talmahof in Emmeloord, van 23 juli tot 1 oktober 2008. Daarna zal een gedeelte van het werk gedurende het 4 de kwartaal van 2008 in Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove getoond worden.

Miep Bos' (geb.1950, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag), werk is vrolijk, opgewekt en vol kleur, zij wil ook haar blijheid delen met degene, die naar haar schilderijen en ander werk kijkt.

Zij is tegelijkertijd ook bezorgd om ons milieu. De aarde waar zij haar inspiratie uit put, is ziek van het gif dat de laatste decennia over haar is uitgestrooid. Daarom voert ze al 11 jaar actie voor een duurzame wereld via de websites*, waar ze webmaster van is en promoot ze biologische landbouw. Sommige van haar schilderijen en cartoons gaan daar ook wel over.

Pas gaf ze twee (virtuele) boekjes uit, die gaan over 11 jaar gentechvrij nieuws, één in het Nederlands en één in het Engels, geïllustreerd met een aantal afbeeldingen van haar schilderijen, cartoons, foto's, vier van haar columns (verschenen in de Krant van Flevoland) en krantenknipsels. De boekjes worden veel gedownload en wereldwijd gewaardeerd, wat blijkt reacties uit India, Zuid-Afrika, Engeland, Duitsland, Australië en de USA.

Op 10 juli 2008 heeft ze het Nederlandse boekje in het Stadhuis van Lelystad aangeboden aan de Lelystadse wethouder van milieu Mevr. Jenneken Nuijt. Een verslag en een foto daarvan staan op www.gentechvrij.nl

Mieps werk verbindt mystiek, droom en werkelijkheid met elkaar. Ze laat grote en kleine acryl schilderijen zien, maar ook door haar beschilderd keramiek. Behalve schilderen en schrijven schetst ze ook heel graag, gewoon met een zwart potlood, overal, waar ze even moet wachten, zoals in een wachtkamer of op het station.

Ze hoopt dat de bewoners van verpleeghuis Talmahof en hun bezoekers met plezier naar haar werk zullen kijken.

 

Miep Bos

Donaustraat 170

8226 LC Lelystad

0320 258421

miep@miepbos.nl

Websites*

www.miepbos.nl

www.kunstkringlelystad.nl

www.gentechvrij.nl

www.nanotechvrij.nl

www.wolmanzouten.nl

Verpleeghuis Talmahof

Genemuidenstraat 4
8304 GC Emmeloord

Tel. (0527) 25 64 71

 

Heimwee, acryl op doek te zien in de Talmahof.

30 juli 2008, Krant van Flevoland.

1 augustus 2008 FlevoPost Lelystad.

 

 

Zie ook dit bericht van http://noordoostpolder.nieuws.nl

Tips-trips

En dit bericht van nop nieuws.

Omroep Flevoland.

Flevopost Lelystad

Flevopost Dronten/Zeewolde

Flevopost Noordoostpolder/Urk

Copyright © Miep Bos 2004