Miep Bos, in de media: expositie Zon en Zee

 
foto miep bos
 
buttonStart
buttonAotobio
buttonExpositie
Miep in de media
buttonGalerie1
buttonGalerie2
buttonGalerie3
buttonGalerie4
buttonGalerie5
buttonKunstLinks
buttonLinks

 

Mijn andere websites:

gentechvrij

KunstKring Lelystad

Wolmanzouten

email:
miep@miepbos.nl

Zon en zee, vrolijke en kleurrijke expositie van Miep Bos

Krant van Flevoland, 15 juli 2005


Werk Miep Bos in Almere

Stadskrant Lelystad, 14 juli 2005


 

Uitpagina Zomerse schilderijen

Almere vandaag

(hieronder een copie)

Uitpagina
Zomerse schilderijen

Almere : De Lelystadse kunstenares Miep Bos exposeert van 1 juli tot 1 oktober onder de noemer 'Zon en Zee', zomerse schilderijen in het Flevoziekenhuis van Almere. De schilderes, bekend van het eerste Lelystadse burgerinitiatief om Lelystad gentechvrij te laten verklaren, laat een aantal acrylschilderijen zien die onder meer gemaakt zijn tijdens de Noordwijkschilderfestivals van 2001 tot 2005. Verder laat ze twee acrylschilderijen zien met afbeeldingen (een vrolijke vis en een leuke zeemeermin), die zij in 2003 ontworpen heeft voor een buitenmuurschildering van drie bij zes meter bij 'Schateiland', de Waterwijkse speeltuin in Lelystad. Daarnaast zullen er nog grotere werken hangen met de titels 'De Ivoren Gentechtoren' en 'Het Geheim van het Hout'.

De laatste titel is ook de titel van de expositie van Kunstkring lelystad, die op 7 december geopend zal worden door Wieteke van Dort.

donderdag, 23 juni 2005

Almere Vandaag, 23 juni 2005


Almeernieuwsnet en type in de zoekbox: Miep Bos

Hieronder een copie van betreffende pagina: i

Expositie Miep Bos in Flevoziekenhuis

"Zon en Zee", vrolijke en kleurrijke zomerse schilderijen


De Lelystadse kunstenares Miep Bos exposeert van 1 juli tot 1 oktober 2005 onder het thema "Zon en Zee", zomerse schilderijen in het Flevoziekenhuis van Almere in de Polikliniek B op de eerste verdieping.

"Ik hoop dat de schilderijen de gedachten van de patiŽnten en verplegend personeel even af doen glijden naar heerlijke zomerse dagen van weleer of van de heerlijke warme zomerdagen die zeker nog zullen komen", zo is de wens van de schilderes.

Miep Bos, bekend van het eerste Lelystadse burgerinitiatief om Lelystad gentechvrij te laten verklaren, laat een aantal acrylschilderijen zien die o.a. gemaakt zijn tijdens de Noordwijkschilderfestivals van 2001 tot 2005.

Tevens laat ze een tweetal acrylschilderijen van 60 x 50 cm zien met afbeeldingen (een vrolijke vis en een leuke zeemeermin), die zij in 2003 ontworpen heeft voor een buitenmuurschildering van 3 bij 6 meter bij "Schateiland", de Waterwijkse speeltuin in Lelystad. Daarnaast zullen er nog grotere werken hangen van 100 x 80 cm, die o.a. "De Ivoren Gentechtoren" en "Het Geheim van het Hout".

De laatste titel is ook de titel van de expositie van Kunstkring Lelystad, die op 7 december 2005 geopend zal worden door Wieteke van Dort door middel van een lezing, in de Lelystadse bibliotheek en die over gevaarlijke wolmanzouten zal gaan, een impregneermiddel voor hout met vele toepassingen, dat zelfs gebruikt werd om houten kinderspeeltoestellen te impregneren en dat vorig jaar door staatssecretaris van Geel verboden is, maar de meeste van deze giftige speeltoestellen zijn nog steeds niet verwijderd en soms zelfs nog clandestien te koop. De houten buitengevels in het Sidhadorp, waar Miep woont, zijn daar ook mee geimpregneerd.


laatste update echo 2005-07-02 01:40:32

Almeernieuwsnet, 2-7-2005

 

Copyright © Miep Bos 2004