Miep Bos, autobiografie

  English
foto miep bos
 
buttonStart
buttonAotobio
buttonExpositie
Miep in de media
buttonGalerie1
buttonGalerie2
buttonGalerie3
buttonGalerie4
buttonGalerie5
buttonKunstLinks
buttonLinks

 

Mijn andere websites:

gentechvrij

KunstKring Lelystad

Wolmanzouten

email:
miep@miepbos.nl

Ladies paradise, verkocht

Occupy Amsterdam.

Hallo, ik ben Miep Bos.

 

We wonen al sinds 1985 in een uniek stukje Lelystad, een wijk met voornamelijk houten huizen, die het Sidhadorp heet. Hier wonen een aantal mensen die gezamenlijk de Transcendente Meditatie techniek, zoals geleerd door Maharishi Mahesh Yogi beoefenen.

 

 

Laatste nieuws zie exposities.

2017: Opdrachten, 6 x 8 cm.

 


Ivoren Gentech Toren, acryl/linnendoek 100 x 80 cm.

Zuil van Lely met gentechvrijezonevrouwtje.
acryl/linnendoek 90 x 90 cm.

Allebei waren in te zien in Verpleeghuis Talmahof in Emmeloord.

Iets over mezelf:

 • Geboren: 20-10-50 te Den Haag.
 • Opleiding: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag.
 • Diploma's: MEAO, Akte NXI, Diploma Kunstonderwijs KABK, pedagogisch getuigschrift, lesbevoegdheid.
 • Vermeld in de documentatie van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie
 • Techniek: pentekening, aquarel, acryl op doek en papier, H2Oil verf op doek en papier, zwart potlood, kleurpotlood en fine-liner, pastelkrijt, pastelpotlood.
 • Onderwerpen: fantasielandschappen, mensen, oldtimers, gebouwen, speelgoed, mystieke voorstellingen, genetische manipulatie, wolmanzouten.
 • Exposities: Den Haag, Zevenaar, Duiven, Lelystad (meerdere keren), Naarden, Laren, Almere, Amsterdam, Amersfoort, Delft, Castelfranco (It), Rotterdam, Noordwijk (meerdere keren), Marbella (Sp.), Bussum, Zwolle, Arnhem, Vlissingen, Texel, Ede, Assen, Emmeloord, Vollenhove, Dinteloord (2x).
 • Interviews o.a. in De Gelderlander, De Telegraaf en De Stentor, Dagblad Flevoland, Provinciale Zeeuwse Courant, AD, Onkruid, Spiegelbeeld, "de Bioscoop" van de Groene Passage, Milieudefensie Magazine, Stadsbulletin van de gemeente Lelystad, TC Tubantia, verschillende keren in de Krant van Flevoland. Eigen eenmalige column in Paravisie. Afbeeldingen van werk in het boek van "De Dienst"; "Dit is Nederland"
 • Interviews voor radio o.a. AVRO, KRO, Radio Lelystad, Omroep Flevoland (meerdere keren), Stad Amersfoort, Omroep Ede (radio en tv), Omroep Zeeland, Omroep Noord-Holland, 2007, Omroep Llink (radio), 2007 VARA TV, 2007 Omroep Venray. interviews voor televisie o.a. Wereld Omroep en Ikon.
 • Medewerker Kunstkring Lelystad afd. exposities van 1994-2013. Organiseerde exposities van kunstenaars in het Vegetarische Restaurant en van 2011-2013 bij Stichting Woningbouw Harmonisch Leven alhier.
 • Geef privé tekenles vanaf 12 jaar.
 • Samen met andere kunstenaars uit het Sidhadorp zelfbeschilderde T-shirts gestuurd naar Japan en de USA in het kader van de 400 viering Japan-Nederland in april 2000 bij een culturele uitwisseling.Ik had hierbij de organisatie in handen
 • Masterclass gevolgd bij Jan Sierhuis en Aat Veldhoen in 2001. Geselecteerd voor de Brand Noordwijk Painting Award 2001.
 • Hobbies: Vegetarisch koken, mediteren (TM-techniek), lezen, films bekijken.
 • Ik kreeg de Kunstkringprijs 2003 uitgereikt door Janneke Segaar, één van de oprichtsters van Kunstkring Lelystad.
 • Ik ben geselecteerd door de organisatoren van International Contemporary of Marbella, in 2002 en 2003, mijn werk was te zien op internet en uitgeprint en ingelijst in Marbella.
 • Gaf les als "Kunstenaar voor de Klas". Eerder lesgegeven in Lelystad, MBS "De Fontein" en aan de OBS het Spectrum in Lelystad in 2007.
 • Heb in 2004 en 2006 een Masterclass voor tekenleraren gevolgd bij Talens in Apeldoorn.
 • Mijn werk "Het Geheim van het Hout ontrafeld" is tot de 3e ronde van "De Dienst", gekomen, dit voorstel werd 5de bij de "eerste Dienstrapportage".
 • Twee cartoons over de verkiezingen gepubliceerd in de Volkskrant in 2006.
 • Zie mijn illustratie op een CD hoes uit 2006, het is een fragment van één van mijn schilderijen, getiteld; "Het leven is een circus."
 • In januari 2007 maakte ik een eigen site aan op "Your Gallery" op uitnodiging van de Saatchi Gallery in Londen.
 • 23 Januari 2007 werd ik uitgenodigd voor de www.qcoalition.nl , waar ik nu een eigen site heb.
 • Van juli 2007- juli 2013 was ik columniste! Eéns in de maand verzorgde ik "De Gentechvrije Zone" in de Krant van Flevoland met eigen illustraties.

  20-12-2011: Gemeente Amsterdam ( Historisch–topografische Atlas van het Stadsarchief Amsterdam) heeft 4 tekeningen van mij over Occupy Amsterdam voor de Topografische Atlas van Amsterdam aangekocht. Zij staan op de site.

  18-12-11: "De Loftrompet 2011" van Stichting Sonate uit Lelystad aan mij uitgereikt.

 • Meer.

   

  CD hoes met fragment van mijn werk, zie hier naast.

  Het leven is een circus, 2006,
  acryl/linnendoek 100 x 80 cm.


Mijn werk

Ik teken en schilder met veel plezier al vanaf jonge leeftijd.

Tekenen en schilderen is voor mij noodzaak. Ik wil mijn wereld laten zien. Die wereld om me heen is vol prachtige beelden, vormen, lichtval, kleur en sferen, die ontroert, die verwondert me elke dag opnieuw. Onze aarde moeten we koesteren, behouden, beschermen en van genieten! Daarom voerde ik acties tegen gentechvoedsel en wolmanzouten, dit combineer ik met mijn werk, ik organiseerde hier exposities over (zie boven). Ik heb er dan ook een site over, en ik heb een site over wolmanzouten.

Alles is met elkaar verbonden

Ik vind, dat kunst blij mag maken.
De beelden die ik n.a.v. schetsen, eigen foto's of uit de fantasie oproep op mijn doeken of mijn papier gaan al gauw een eigen leven leiden, met verwondering ben ik getuige van dat proces, elke keer opnieuw. Er komen ook telkens weer prachtige kleuren te voorschijn en die geven een krachtige impuls aan het leven zoals het bedoeld is.

Bewondering heb ik voor Edward Hopper en Pierre Bonnard. Hopper voor die bijzondere sfeer en Bonnard voor de mooie kleuren en de liefde voor het schilderen. Veel inspiratie haal ik verder uit Middeleeuwse handschriften, het is alsof ik ze vroeger zelf gemaakt heb. Daarom zijn veel van mijn menselijke figuren ook plat, stripachtig getekend of geschilderd. Een uitgebreide Engelse site over Hopper vindt je hier.

Wilt u wat schilderijen van mij bekijken, kijk dan in een van mijn virtuele galeries bijvoorbeeld galerie 2, met schilderijen En u kunt ook een paar foto's van mijn atelier bekijken.

Enige jaren fotografeerde ik oldtimers. Men noemt mij wel de hoffotograaf van de Lelystadse oldtimerdagen. In 2000 had ik een grote expositie in Hotel Mercure van deze foto's tijdens de Oldtimerdagen in Lelystad.
In galerie 4 heb ik een aantal oldtimerfoto's geplaatst.

Als u mijn atelier wilt bezoeken maak dan een afspraak via e-mail: miep@miepbos.nl


Wieteke van Dort opende zaterdag, 18 december 2004 haar expositie in Pulchri Studio in Den Haag aan het Lange Voorhout.

Het is een expositie die vooral gewijd is aan zaken die het milieu betreffen zoals het gevaar van wolmanzouten, aspartaam en gentech voedsel. Een dappere tentoonstelling!

Tot onze verrassing had Wieteke een schilderij opgedragen aan o.a.twee hele bekende klokkenluiders, Rob Verlinden, Robert Kahlman, Mae Wan Ho, Arpad Pusztai, Devinder Sharma, Jan Storms, Ed Gunneweg en ook aan mij!

Ze heeft uitleg gegeven in Pulchri studio , over haar schilderijen, zie hier een verslag.

 

Copyright © Miep Bos 2004